COVID-19 – heropstart

mei 4, 2020 | News | Reacties uitgeschakeld voor COVID-19 – heropstart

COVID-19 – heropstart

Vanaf maandag 18 mei zal de zorg gefaseerd hernomen worden. Dit wil zeggen dat alle gemaakte afspraken, tenzij telefonisch contact met uw tandarts, zullen doorgaan.
Wij rekenen op uw verantwoordelijkheidszin om in geval van symptomen van COVID-19, of nauw contact met een persoon met symptomen (zoals hieronder beschreven wanneer u de praktijk niet mag betreden), uw afspraak minimum 24 uur op voorhand te annuleren.

Bij de heropstart van de praktijk, willen wij u vriendelijk vragen rekening te houden met volgende maatregelen:

U mag de praktijk enkel betreden wanneer u een afspraak heeft voor behandeling. Personen die niet behandeld worden, worden vriendelijk verzocht buiten de praktijk te wachten. Er is enkel een uitzondering mogelijk voor één begeleider per patiënt van kinderen (-18 jaar) of mindervaliden.
U mag de praktijk niet betreden wanneer:

o U of één van uw gezinsleden symptomen vertoont die kunnen wijzen op het coronavirus (verkoudheid, verlies van smaak- en of geurzin, hoesten, niezen, keelpijn, koorts, ademhalingsproblemen…)
o U of één van uw gezinsleden positief testte voor het coronavirus
o U in thuisisolatie bent geplaatst
o U minder dan twee weken geleden genezen verklaard werd van het coronavirus, of symptomen die hierop zouden kunnen wijzen

– Indien er zich reeds twee wachtenden in de wachtzaal bevinden, gelieve buiten te wachten tot een andere patiënt de praktijk verlaat.

– U mag het sanitair niet gebruiken.

– Het is verplicht uw handen te desinfecteren bij het betreden van de praktijk, alvorens het kabinet zelf binnen te gaan.

–  Het is verplicht voorafgaand aan de behandeling of consultatie uw mond te spoelen met het door de tandarts verstrekte mondspoelmiddel en dit gedurende 1 minuut.

– Iedere patiënt dient een anamnese- en aansprakelijkheidsformulier in te vullen.

– Het is verplicht de richtlijnen van de tandarts strikt op te volgen.

Bij niet naleven van de richtlijnen en/of foutief invullen van het gevraagde formulier is de tandarts gerechtigd de behandeling te weigeren of te staken.

Alvast bedankt voor uw begrip. Wij willen u graag op een veilige en verantwoorde manier helpen.

Comments are closed.